Изберете страница

Миниинвазивна хирургия

Лапароскопска хирургия

Минимално травматично оперативно лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт.

Хирургия на 21 век

Малка травма- големи операции.

Лапароскопската хирургия е успешно приложима и се превърна в “Златен стандарт” при лечение на най-честите и социално значими заболявания на храносмилателната система, като ингвинална херния, камъни на жлъчния мехур, апендицит, хиатална херния и други. През последното десетилетие все по-често и успешно лапароскопската хирургия се използва за радикално лечение на карцином гастро-интестиналния тракт.
“Ракът на дебелото черво се лекува безкръвно!” Проф. д-р Красимив Иванов, д.м.н.

Предимства на лапароскопската хирургия

По-малко болка

Пациентът изпитва по-малко болка в следоперативния период

По-голяма прецизност

Благодарения на финните инструменти и детайлната образна картина в близост до тъканите се постига по-голяма прецизност при работа

По-малки белези

Чрез по-малките разрези за поставяне на портовете, белезите които остават след това са съвсем малки, дори незабележими

По-голяма безопасност

Чрез по-детайлната и прецизна работа с тъканите се постига  по-голяма безопасност 

По-бързо възстановяване

Благодарение на по-малката травматичност върху тъканите, възстановителният период е значително по-къс в сравнение с отворена операция.

По-малка травма на тъканите

Благодарение на финните инструменти се постига детайлна точност в зоната където е самото заболяване без да е необходимо да се нарушават съседни органи и тъкани.

Миниинвазивни процедури

Разгледай и разбери повече за нашите миниинвазивни процедури

Резекция на сигма по повод карцином

Лапароскопска резекция на сигма по повод карцином

Лапароскопска херниопластика

Лапароскопска пластика при ингвинална херния

Екстракция на камък от жлъчния път

Ендоскопска екстракция на конкремент от жлъчния път

Отзиви

Другите за нас

“Огромно БЛАГОДАРЯ на целия екип за професионализма, човешкото отношение и отдадеността в тази велика професия да спасяваш човешки живот.Благодаря,че върнахте усмивката и силата за живот на моя баща.”

Гергана Кирякова

Близка на пациент

“Благодаря Ви ЧОВЕЦИ! Трудно се намират точните думи, за да се опишат невероятните професионалисти, които са открили своето призвание в това да се раздават!”

Ивелина Антонова

Близка на пациент

“Миналата седмица по това време вече бях на операционната маса. БЛАГОДАРЯ изключително много на целия екип от хирурзи, анестезиолози, мед. сестри и санитарки от Първа клиника по хирургия на УМБАЛ “Света Марина”, гр. Варна за професионализма и човешкото отношение, което проявиха.”

Радостина Гарова

Пациент

Бъдещето…

Бъдещето на миниинвазивната хирургия се крие в…

Роботизираната хирургия е следващата стъпка в минимално инвазивната хирургия след лапароскопската хирургия, която вече е изместила конвенционалната хирургия в няколко области на общата хирургия: за лечение на заболявания на стомаха и хранопровода, панкреаса, черния дроб и жлъчката, дебелото черво и ректума, щитовидната и надбъбречната жлеза, включително при онкологични заболявания на тези органи. Роботизираната хирургия предлага редица предимства за пациентите – намалена кръвозагуба, по-малко болка, снижен риск от инфекции, по-кратък болничен престой, или липса на такъв, по-бързо възстановяване и връщане към ежедневието, по-добър козметичен резултат. В Първа клиника по хирургия предстои въвеждането на този вид система в съвсем близък период от време.

Имаш въпроси?

Ако имате нужда от съвет или имате въпрос с дадена оперативна интервенция може да се обръщате към нас не e-mail purvaklinika.hirurgia@gmail.com или на нашата Фейсбук страница по всяко време на денонощието.